miercuri, 25 noiembrie 2009

,,MEN SANA IN CORPORE SANO"


Ar trebui acordata o mai mare importanta sportului, mai ales in scoli, unde numarul de ore alocate acestei discipline este prea mic.Am o fetita in varsta de 4 ani si am constatatca nu prea se face sport la caminul unde este, fapt care m-a nemultumit datorita faptului ca sta multe ore acolo si copii au nevoie de multa miscare. Acest lucru m-a determinat sa ma interesez sa vad ce sport ar putea practica la aceasta varsta.

Practicarea sportului este necesara la orice varsta cu atat mai mult la copii, deoarece favorizeaza o buna dezvoltare a oaselor, permite o buna dezvoltare a inimii, plamanilor si muschilor.

Am aflat cateva informatii utile despre beneficiile practicarii anumitor sporturi.

Inotul este indicat pentru efectele sale benefice asupra sistemului nervos si al dezvoltarii musculare armonioase.

Luptele de gen judo sau karate dezvolta supletea, atentia si respectul fata de reguli si adversari.Acestea sunt benefice pentru copii introvertiti.

Tenisul dezvolta supletea si coordonarea miscarilor.
Sporturile in echipa dezvolta sistemul tactic si solidaritatea.
Este important ca copilul sa-si aleaga singur sportul pe care doreste sa il practice.Este importanta si varsta, deoarece un copil mic in varsta de 5-6 ani nu trebuie sa faca un sport dur.
Sportul poate ameliora diferite boli. Spre exmplu in cazul diabeticilor, sportul reduce glicemia.

Avantaje ale practicarii sportului


  • reduce riscul mortii premature

  • reduce riscul apartitiei bolilor de inima, a diverselor forme de cancer si a diabetului

  • ajuta la mentinerea greutatii corporale si reduce riscul aparitiei obezitatii

  • reduce riscul aparitiei osteoporozei

  • ajuta la mai buna socializaresi inlatura comportamentele antisociale

  • reduce stresul, depresia si anxietatea.

4 comentarii:

  1. Ideea, ca practirea unui sport ne v-a ajuta sa fim mai sanatosi si mai frumosi in acelasi timp, trebuie indusa inca din primii ani de viata!de aceea o educatie corecta ne v-a stimula sa facem mai mult sport, sau chiar sa ne ajute sa gasim in sport o pasiune, si de ce nu o cariera!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar intalnim foarte putini copii care practica un sport in zilele noastre, si principalii vinovati sunt parinti care nu ii incurajeaza in astfel de activitati.

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost un timp in care am practicat volei si acum imi pare rau ca m-am lasat.Desi era ceva destul de solicitant intrucat erau zile cand plecam la 7:30 si ajungeam acasa la 19:00 ( la 12 ani)imi placea foarte mult ceea ce faceam si tin sa cred ca acele 6-7 luni , timp in care am practicat acest sport au fost foarte benefice pentru sanatatea mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa ne gandim serios in fiecare zi la sanatatea noastra si a corpului nostru.Vrem sa fim sanatosi insa nu facem niciun efort in privinta asta! Lenea este dusmanul numarul 1 al oamenilor atunci cand vine vorba de exercitii de gimnastica,de o tura de alergat in parc;sa nu credeti ca stand in fata televizorului sau al calculatorului va mentineti sanatatea.Si cel mai important lucru este ca si copiii din jur iau exemplu negativ de la dumneavoastra.Luati masuri!

    RăspundețiȘtergere